top of page

Vleescentrale O.S., groothandel in gezond
en smakelijk varkensvlees in West-Vlaanderen

Een familiebedrijf met een lange geschiedenis

Vleescentrale O.S. heeft al heel wat jaren op de teller staan. Ons huidige bedrijf is ontstaan uit de firma Gebroeders Ossaer. Het werd in 1967 opgericht door de broers Marcel en Michel Ossaer. Na enkele jaren vonden beide broers met George Sinnesaele een gedreven partner in de zaak. Dat resulteerde in een nieuwe naam: Gebroeders Ossaer werd Vleescentrale Ossaer-Sinnesaele of afgekort Vleescentrale O.S. Door de jaren heen evolueerde het ambachtelijk bedrijf tot een zeer actieve KMO. Het mocht alle slagerijen in de naburige gemeenten van Nieuwpoort tot zijn klanten rekenen.

In het begin van de jaren negentig vervoegden Kurt en Miguel Ossaer hun vaders in de zaak. De aantreding van de jongere generatie en de alsmaar strengere normen in de voedingsindustrie hebben toen een gestage modernisering van het bedrijf ingeleid. Aangezien de toenmalige locatie in Nieuwpoort na verloop van tijd niet meer voldeed, besliste de familie Ossaer om een volledig nieuw bedrijf op te starten aan de Koninklijke Baan in Lombardsijde.

Ruim een halve eeuw onverminderd vakmanschap

Maar met de verhuis naar de nieuwe vestiging stopte het niet. De strikte regelgeving inzake voedselveiligheid, hygiëne en milieu-impact maakte dat Vleescentrale O.S. zich steeds bleef aanpassen. Daarbij kwam nog de voortdurende technische evolutie in de sector op het gebied van versnijding en bewaring van de producten en alsook van koeling en ventilatie van de ruimtes. In 1997 werden de versnijzalen en frigo’s in gebruik genomen die volgens de strengste normen ingericht waren.

Die investering loonde: onze vleesgroothandel groeide verder waardoor een volgende uitbreiding al snel noodzakelijk was. In 2003 werden dan ook enkele snijzalen bijgebouwd. Daarna werden in 2008 opnieuw aanpassingen uitgevoerd. Wij investeerden toen in de constructie van een nieuw logistiek gebouw en een ruime diepvriesopslag.

Vandaag is Vleescentrale O.S. een modern bedrijf dat alles in het werk blijft stellen om te allen tijde varkensvlees van topkwaliteit te leveren.

Vleescentrale O.S. is sinds 1967 uw specialist voor de versnijding, distributie en export van kwaliteitsvol varkensvlees. Neem contact op!

bottom of page