A- A A+

Historiek


Vleeshandel O.S. NV - Middelkerke - Historiek In 1967 startten Marcel en zijn broer Michel Ossaer de firma "Gebroeders Ossaer".

Enkele jaren later kwam er nog een partner bij, namelijk George Sinnesaele. Samen met hem richtten ze de firma "Vleescentrale Ossaer-Sinnesaele" of "Vleescentrale O.S." op.

Over de jaren heen groeide de firma rustig maar zeker verder tot een K.M.O. (=kleine middelgrote onderneming) en voorzag alle slagerijen in de naaste buurtgemeenten van Nieuwpoort van varkensvlees.

In de begin jaren 90 stierf de vennoot "Sinnesaele".  In die periode traden de zonen van Marcel en Michel Ossaer (Kurt en Miguel) ook toe tot de firma.

Door de steeds strengere vereiste normen in de voedingsindustrie en vooruitstrevende gedachten werd beslist een volledig nieuw bedrijf op te richten langs de Koninklijke Baan in Lombardsijde.

In 1997 werden de versnijzalen en frigo's die volgens de strengste normen waren ingericht in gebruik genomen.

Deze investering loonde en de firma groeide heel snel waardoor een nieuwe uitbreiding noodzakelijk was.

In 2003 werden enkele snijzalen bijgebouwd maar jammer genoeg is Marcel Ossaer in dit jaar gestorven en heeft hij het werken in de nieuwe zalen niet meer meegemaakt.

Door de verdere uitbouw van de firma werden in 2008 weer nieuwe aanpassingen gepland van een volledig nieuw logistiek gebouw en een ruime diepvriesopslag.

  • bbhbnbn
Ligging